Vinske ture

Vinske ture izpeljem vedno v majhnih skupinah do osem oseb, saj le tako lahko zagotovim pravo butično izkušnjo okusov in okolja. Namen ture je poleg obiska impozantnih kleti in čudovite pokrajine podrobno spoznati raznolikost vin in vinarje, ki so jih pridelali, jim poiskati čim boljšo kombinacijo s hrano, predvsem pa prepoznati vpliv podnebja, zemlje in človeka na vino. Začeli bomo pri osnovah: zakaj je vino suho ali sladko, kako nastane rdeče ali oranžno vino? Nadaljevali pri razpoznavanju poznanih vonjev in okusov v vinu, razliki med nerjavečimi in lesenimi sodi, razkrivali bomo postopek zorenja in še mnogo več.

Prijavite se na poldnevno vinsko turo še danes in razveselite svoje brbončice z okušanjem kvalitetnih vin.

Izberite prost termin:

[wpdevart_booking_calendar id=”1″]

  • Poldnevna tura (trajanje 5 – 6 ur): 9.00: začeli bomo z obiskom mame trte, Najstarejše trte na svetu na mariborskem Lentu. Med vodenjem po Hiši Stare trte, muzeju posvečenemu Star trti, boste izvedeli, kako je mogoče, da žlahtna vinska trta preživi skoraj 500 let, pa čeprav so ji grozili srednjeveški požari, turški napadi, trtna uš, bombardiranje mesta in narasla reka. S pokušino v izjemno založeni vinoteki, bomo odprli skrivnostno skrinjo lokalnih vinskih okusov. Degustacija z razlago vin in prigrizek.

V nadaljevanju se bomo odpravili severno proti avstrijski meji, v Slovenske gorice, kjer bomo obiskali še dve kleti, ki se ponašata z nad poprečno kvaliteto. Na vsaki točki nas čaka pokušina in prigrizek. Cena zajema organizacijo, strokovno vodenje s sommelierjem, prevoz, ter vse pokušine in prigrizke. Skupaj bomo zagotovo poizkusili več kot 15 vzorcev vin. Povratek v Maribor ali hotel okoli 15. ure.

(Cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 67 €, cena na osebo za več kot tri udeležence: 57 €)

Za ostale ture možna rezervacija po predhodnem dogovoru po elektronski pošti ali telefonu.

  • Celodnevna tura (trajanje 8 – 9 ur): 9.00: začeli bomo z obiskom mame trte, Najstarejše trte na svetu na mariborskem Lentu. Med vodenjem po Hiši Stare trte, muzeju posvečenemu Star trti, boste izvedeli, kako je mogoče, da žlahtna vinska trta preživi skoraj 500 let, pa čeprav so ji grozili srednjeveški požari, turški napadi, trtna uš, bombardiranje mesta in narasla reka. S pokušino v izjemno založeni vinoteki, bomo odprli skrivnostno skrinjo lokalnih vinskih okusov. Degustacija z razlago vin in prigrizek.

V nadaljevanju bomo obiskali še tri vinske kleti, ki se ponašajo z nadpovprečno kvaliteto, privoščili si bomo tudi toplo kosilo. Tura je namenjena ljubiteljem in poznavalcem, ki bi radi v enem dnevu spoznali čim več štajerskih vin. Čaka nas približno 20 vznemirljivih vzorcev vin.

(Cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 97 €, cena na osebo pri več kot treh udeležencih: 87 €).

  • Pokušine pri ekoloških vinarjih vsi smo že slišali za ekološko pridelano zelenjavo. Pa ekološko pridelano grozdje? Kakšno je vino iz tako pridelanega grozdja in kaj je dovoljeno in prepovedano pri ekološki pridelavi grozdja in ekološkem kletarjenju? Zagotovo je vsem ekološkim vinarjem blizu pristen stik z naravo, saj so se odločili opustiti sintetična fitofarmacevtska sredstva. Vina pa so običajno samosvoja in izjemne kakovosti.

Poldnevna tura: cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 77 €, cena na osebo pri več kot treh udeležencih: 67 €).

Celodnevna tura s kosilom: cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 107 €, cena na osebo pri več kot treh udeležencih: 97 €).

  • Pokušine pri vinarjih s certifikatom Demeter vsi vinarji s certifikatom Demeter morajo izpolnjevati stroge predpise za ekološko pridelavo grozdja, poleg tega pa morajo izpolniti še strožja pravila glede gnojenja in položaja planetov ob določenih opravilih v vinogradu in kleti. Vina pridelana po Demeter standardu so polna vitalne življenjske energije, nekateri vinarji pa vino zorijo v glinenih posodah zakopanih na prostem. Na tem edinstvenem vinskem popotovanju bomo obiskali tri izjemne vinarje, pionirje biodinamične pridelave, ki so prave enciklopedije znanja. Učijo se z opazovanjem narave, naravna načela pa nato uporabijo pri kletarjenju vina.

 

  • Poldnevna vinska tura brez emisij (maksimalno 4 osebe): unikatna storitev vinske ture, ko običajna prevozna sredstva zamenja električni avtomobil! Zagotavljamo najnaprednejšo izkušnjo mobilnosti, ki je namenjena okoljsko zavednim gostom, ki želijo privatno vinsko popotovanje z najvišjim standardom udobja in z minimalnim vplivom na okolje. Potrebna je rezervacija vsaj tri dni pred začetkom ture.

 

  • Tesla & Vino (maksimalno 4 osebe) unikaten paket za najzahtevnejše goste. Z visokotehnološkim luksuznim vozilom Tesla P85 bomo obiskali najboljše vinarje Podravja. Izkušnja je namenjena okoljsko najbolj zavednim gostom, ki si tudi med vinskim popotovanjem želijo izkusiti najvišji možni nivo udobja in potovanja v popolni tišini. Potrebna je rezervacija vsaj pet dni pred turo.